Undervisning på AOF

with No Comments

Apologies to my English language readers. This post is going to be in Danish in order to reach as many Danish readers as possible. But let me just tell you first what it is about. I am going to be teaching at an evening school this autumn.  The classes include knitting, refashioning and genealogy. This of course means that the blog will be full of related posts throughout autumn. Here goes:

Og så på dansk. Jeg har indgået samarbejde med AOF i sydjylland om at undervise fem kurser. I første omgang er de opslået i Esbjerg med mulighed for at lave noget lignende i Kolding/Vejle, hvis der er interesse for det.
Kurserne er alle her. Man kan finde informationer om tilmelding på AOFs hjemmeside. Jeg vil være super taknemmelig for enhver hjælp med at sprede budskabet til alle du tror det kunne have interesse i kurserne. Hvis holdene ikke bliver fyldt så bliver kurserne jo desværre heller ikke til noget og det håber jeg selvfølgelig at de bliver.

Kom i gang med at strikke på nettet

I dag er der stor interesse for strik, både i Danmark og i resten af verden. Der findes et væld af gratis strikkemønstre og meget information og mange tips på internettet. Desværre er meget af det på engelsk og med begrebet, som er anderledes end dem, vi kender i Danmark. På kurset får du derfor en introduktion til forskellige strikkemetoder, mønstre og masker og en introduktion til, hvorledes disse begreber anvendes på engelsk og dermed på nettet. Kurset kræver, at man har basale færdigheder i at strikke ret og vrang og kan foretage indtagninger og udtagninger.

image

Strik for begyndere

For de, som gerne vil begynde med at strikke og lære det helt fra bunden. Vi begynder med et simpelt halstørklæde og mestrer først ret strik, før vi arbejder videre med vrang strik og senere indtagninger og udtagninger. Vi skal se på, hvorledes man kan arbejde med forskellige påklædningsgenstande og de, som er hurtige, kan få hjælp til at komme videre med mere avancerede projekter. På kurset får du også en introduktion til, hvorledes man strikker i andre kulturer, og du får en introduktion til de engelske strikke begreber.

Få styr på strømpestrik

Få en introduktion til undervisers yndlingsmetode, når det kommer til at strikke strømper. Den er lidt utraditionel og går ud på at strikke to på en gang fra tåen og op. Hvis strømper er noget, du altid har drømt om at kunne strikke, men du tit ender med at sidde med en strømpe og ikke gider strikke en til – så kunne denne metode være noget for dig! Dette foregår over en lørdag.

Refashioning

Elsker du at finde fantastisk tøj i genbrugsbutikker? Vil du gerne have din egen unikke stil? Måske er refashioning noget for dig. Refashioning er egentlig noget, vi historisk set har gjort i lang tid. Men det er blevet gjort populært igen i USA og er blevet en hel bevægelse. På dette kursus kan du selv medbringe påklædningsgenstande købt i genbrugsbutikken eller måske fra dit eget skab – tøj, som du gerne vil refashion. Vi ser på forskellige genstande sammen og prøver nogle basale metoder. Det vil både involvere helt basale tilpasnings teknikker, men også nogle vildere forvandlinger. Vi vil for det meste bruge symaskinen til at forvandle vort tøj og tilbehør, men kan også eksperimentere med andre metoder. Medbring din egen symaskine.

image

Kom i gang med slægtsforskning på nettet

Vil du gerne i gang med slægtsforskning, men har ikke tid i en travl hverdag til at sidde på arkivet i lang tid? Det er slet ikke nødvendigt i Danmark. Meget af det materiale, vi skal bruge for at komme i gang med at finde vores familie er tilgængeligt på internettet. I løbet af kurset får du en introduktion til forskellige arkivalier på internettet. Du bliver hjulpet i gang med slægtsforskningen, og du får en masse tips og tricks til at komme videre, også selvom de familier der søges opholder sig i udlandet. Vi stiller bærbare pcére til rådighed, men det er en fordel for dig at medbringe din egen.

image

Hvis du har spørgsmål til kursernes indhold så må du meget gerne stille dem til mig her eller på Facebook siden. Hvis du har spørgsmål til tilmelding eller praktiske spørgsmål angående kurser må du meget gerne stille dem til AOF.
Jeg glæder mig til at høre hvad I syntes og til at se om det har interesse.

Tak 🙂